02 apr

Lentekriebels

Lente! Voelen jullie het ook? Ik in elk geval wel. Ik ben al altijd een hevige fan geweest van de lente, by far mijn favoriete seizoen!

De zon schijnt, het wordt warmer, we worden wakker met het vrolijk getsjirp van de vogels, de dagen worden langer, bloemetjes verschijnen in het gras, bloesems aan de bomen, … dien ik nog verder te gaan of ben ik er al in geslaagd mijn lentegevoel wat te projecteren? 

2 april, de verjaardag van mijn “jongste” broer. 40 wordt hij vandaag, een nieuwe mijlpaal.
Bij deze alvast een fijne dag gewenst! Een fuifbeest is het niet, nooit geweest. Hij spendeert zijn tijd het liefst in alle rust, turend naar het rustige water, zijn vishengel nauwlettend in de gaten houdend. Stond toch in schril contrast met het loopbeest, die erin slaagde één (of meerdere) marathons te lopen. Toch kunnen we hem eerder bestempelen als een stille genieter, en dat zal op deze 40ste verjaardag niet anders zijn, denk ik.

Nu mijn jongste broer 40 werd, wil dat zeggen dat ik de volgende in de rij ben om deze voordeur in ontvangst te nemen. Mijn oudste broer werd 2 jaar geleden al 40, toen had ik nog 4 lange jaren te goed. Nu kort het toch wel in, nog 2 jaartjes te gaan, het zal vliegen, zoveel is zeker.
In tegenstelling tot mijn vandaag jarige broer, ben ik wel van plan om voldoende ruchtbaarheid te geven aan dat 40-feit! Mijn echtgenoot liet zijn 40ste passeren in ware maffia stijl, ik ben van plan dat minstens even goed te doen!

We lopen vooruit op de feiten, ik blijf best in het heden, de tijd gaat zo al snel genoeg!

Met een diepe zucht van verlichting heb ik gisteren op die “print” knop gedrukt om mijn eindwerk af te drukken. Volgens mij is ie af! Hij moet natuurlijk nog enkele mensen passeren, dan is het een kwestie van de opmerkingen te verwerken en klaar is kees. Netjes op tijd, oef! Tot mijn verbazing is het toch uitgegroeid tot “een stevige knuffel”!

Vanavond gaan we richting Vorst om alweer een concertje mee te pikken. Op het programma: James Blunt. Het is de 3de keer dat we hem aan het werk zullen zien, de eerste 2 keren waren alvast super, we verwachten vanavond niet minder! James, zet uw beste beentje voor!

Afgelopen weekend hebben we genoten. Zondag deden we een eerste fietstochtje, zalig! (hoewel ik eerlijk moet toegeven dat de heenrit veel zaliger was dan de terugrit, maar dit blijft tussen ons!)

De dag ervoor gingen we fotograferen in Kasteel van Poeke. We hadden het nog tegoed wegens de dubbele boeking op onze trouwshoot (waar we op dat momenten helemaal NIET konden mee lachen!).
Manlief leefde zich helemaal uit en zette elke verdieping van voor naar achter en van links naar rechts voor zijn lens.
Ikzelf liep er eerder mijmerend rond, terugdenkend aan anderhalf jaar eerder, onze trouwdag, prachtig weer, een tentoonstelling op onze zo nauwkeurig gekozen locatie (grrrrr!). Dus het kon niet anders, ik zou en moest die mijmering in beeld brengen. Toen manlief helemaal rond was (met het fotograferen van het kasteel, wel te verstaan) heb ik hem dan ook bij de kraag gevat, toestel op statief gezet en hem voor die lens gesleurd. Ik moet zeggen, wat ben ik blij met mijn revisit! Ik stel voor dat we dat gewoon elk anderhalf jaar opnieuw doen! Het zal in elk geval super beeldmateriaal opleveren voor onze 50-jarige jubilée. Ik laat jullie gewoon zelf oordelen!

De terugweg verliep eerder “bumpy”, met manlief die ons vastreed. Gelukkig waren de Poekenaars meteen paraat om ons met stoere mankracht uit onze benarde positie te hijsen. Minder leuk is natuurlijk het kostenplaatje aan deze “goh, ik heb allang geen zo’n lelijke buil meer gezien” deuk.

Zo, we zijn weer bij-geblogd! Ik kijk uit naar dit weekend voor de ja-woord-reportage. Hopelijk kunnen we genieten van een zonnige dag!

Tot schrijfs!

Vi
PhotograVi

Woensdag, 2 april 2014

anderhalf later 1 bl

 

anderhalf later 2 bl

 

anderhalf later 3 bl

 

anderhalf later 4 bl