11 nov

Alternatieve last minute activiteiten

Feestdagen! We houden er van en al zeker als ze op een vrijdag of maandag vallen, want dat betekent een lekker lang weekendje!

Zoals dit weekend dus.

11 november, wapenstilstand, we herdenken het einde van WO I en terwijl ook alle slachtoffers van zowel WO I en WO II. We moeten er even bij stilstaan waar deze snipperdag vandaan komt, zonder zomaar uit te schreeuwen: WOOHOO, een vrije dag…
Onnoembaar veel mensen hebben het leven gelaten in deze beide Wereldoorlogen, we mogen de horror die achter deze wapenstilstand zit niet vergeten. Ook de jonge generatie niet en daar wringt vaak het schoentje. “Ah ja, de wereldoorlog, Hitler en de concentratiekampen en al…”, maar verder reikt de kennis niet. Jammer en niet ongevaarlijk als je het mij vraagt.

Maar het is en blijft nog altijd een vrije dag dus hadden we plannen! Een Urbex-dagje die manlief met veel enthousiasme in elkaar gestoken had. Ik zag het eigenlijk wel zitten, ware het niet dat het -tig dagen aan één stuk regent en ik al -tig dagen aan één stuk vreselijk koud heb. Het besloop me, de “sombere” gedachten; Urbexen: koude, stinkende, vuile, vieze, vochtige gebouwen. Daar zijn dan lekken in het dak, het zal allemaal onder water staan en nog meer gaan stinken, alles zal weer drassig voelen onder de voeten… En de eerste locatie, een hek over van 3 meter … hm …  ik ben al zo groot (uhum) en sportief (uhum). Op zo’n momenten lukt het me niet om de “beauty of decay”, zoals dat dan zo mooi heet, te zien boven de stank en vuiligheid…
Je voelt me al komen, last minute mijn grieven geuit aan manlief en afgezegd. Gelukkig gingen we met 3 op pad dus de heren zijn gezellig alleen en ik bleef gewoon thuis met kindjes en hond!

En eindelijk regende het eens niet!! Ideaal boswandelweer dus. Iedereen klaargemaakt, laarzen aan, Nikon ingepakt en de auto in… LEKKE BAND! Typisch! Ik was niet geamuseerd.
We hebben dan maar geopteerd voor een alternatieve ochtendwandeling in ons eigen Ruddervoorde en zo kon de hond ook mee! De wandeling hebben we doorgespoeld met frietjes van de frituur.

De namiddag verloopt rustig, zoonlief is gaan skaten, dochter speelt achter me met de playmobil en ik werk aan mijn foto’s, schuim het net nog wat af op zoek naar leuke lightroom presets. Af en toe krijg ik een berichtje van een overenthousiaste manlief die me op de hoogte houdt van de hoeveelste locatie hij binnen- of buitenkomt.

Iedereen tevreden dus op deze wapenstilstand. Hopelijk maakten jullie er ook een leuke dag van!

Groetjes  en tot schrijfs!

Maandag, 11 november 2013

wapenstilstand 3 wapenstilstand 4 wapenstilstand 1 wapenstilstand 2 wapenstilstand 5 wapenstilstand 6 wapenstilstand 7 wapenstilstand 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.