27 feb

De Schoolbanken

De tijd vliegt! Het is een waarheid als een koe en af en toe worden we met onze neus op dat feit gedrukt!

We schrijven 18 maart 2013, het lijkt als gisteren dat ik vol goede moed startte aan mijn opleiding tot preventie adviseur niveau II. Mezelf inclusief 20-tal andere mede-enthousiastelingen. We hadden toen nog een groot jaar voor de boeg, proclamatie volgt in juni 2014.

We slaagden ergens bijna halfweg de opleiding voor ons eerste examen en begonnen, zij het met iets minder (enthousiasme en goeie moed) aan de specialisatie. De lessen hangen per momenten aan de ribben: elektriciteit en zijn verschillende netten, KB arbeidsmiddelen, KB tijdelijke en mobiele bouwplaatsen, ATEX-richtlijn, geluid meten en berekenen, …  Niet van de poes en per momenten waren we toch even het noorden kwijt!
Ter illustratie: LEX 8u = log ∑ (LAeq + 10log (t/8)). Wie is mee?

Toen we vorige week de agenda bekeken beseften we dat we maar 2 lesdagen meer te gaan hebben!
2 lesdagen! Dat is niks.

Oei, dat wordt wennen, uiteindelijk zaten we meer dan een jaar elke maandag samen en binnenkort worden onze wegen opnieuw gescheiden. Wat gaan we elkaar en de schoolbanken missen…

Onmiddellijk daarna kwam ook het besef dat dat onherroepelijk wil zeggen dat het examen met rasse schreden nadert! 24 maart schriftelijk examen, 7 april thesis indienen en het mondeling examen in mei-juni, de datum moet nog vastgelegd worden. Ik slaakte ineens een kleine, doch goed hoorbare, noodkreet. Waar zijn die maanden naartoe waar ik nog kon aan mijn thesis werken, want meer dan een dankwoord en inleiding staat nog niet op papier? Ik moet dringend beginnen studeren, thesis schrijven, data uitpikken om mijn mondeling te doen. O JEE!

Ik moet me ondertussen ook voorbereiden op de jaarlijks terugkerende modeshow. Ik kijk er met gemengde gevoelens naar uit. Begrijp me niet verkeerd, ik zie het volledig zitten de dames terug op de gevoelige plaat te zetten, maar moet mijn examen nu echt net de dag daarna vallen?

Geen dag studeren of herhalen dus net voor het examen, want denken dat ik dat op de modeshow wel even tussendoor doe is een utopie.

Een huwelijk staat ook op de planning begin april, neen, we doen onze trouw niet over, maar ik mag er wel eentje vastleggen! Ik kijk er geweldig naar uit. Ik ben volop in twijfel over welke lens ik zou aanschaffen, want mijn doel was die voor die reportage aan te schaffen.

Je hoort ’t al, mijn hersenen worden overdreven gepijnigd en dat zal er de komende weken niet beter op worden!

Begin mei wordt ook de akte van ons huis getekend, waarna we meteen in de renovatie willen vliegen!

Lukt dat wel, met mijn neus tussen de boeken voor mijn mondeling examen en thesisverdediging?

Ik heb me alvast voorgenomen elke avond te beginnen herhalen, pas op, ik heb het hier over overlezen, nog niet studeren…

We komen er wel, het moet, want dat diploma staat al lang op mijn verlanglijstje!
En ik heb al snode plannen voor erna, want veiligheidscoördinator, dat papiertje wil ik ook nog in handen krijgen!

Mag ik rekenen op jullie morele steun…?

Groetjes en tot schrijfs!

Vi

 

Donderdag, 27 februari 2014

******************

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.