01 sep

New Beginning

We gaan even piepen bij onze buren voor deze, bij Ilse Delange om precies te zijn. Ze gooit hoge ogen na haar verschijning op het Eurovisie Songfestival met haar project “The Common Linnets”. Ik ken haar vooral solo en ben sinds jaar en dag fan, al vanaf album nr. 1 “World of hurt”, nog altijd een favorietje om geweldig mee te zingen! Nu ja, … zingen …? Deze “New Beginning” komt uit haar 4de album “Clean Up”. In totaal heeft ze er al 11 op haar palmares staan, als ik me niet vergis. Als solo artiest dan, want ook met The Common Linnets is ze bezig aan een 2de album. Kan al eens tellen! En wie van jullie heeft haar ooit al live aan het werk gezien? Zalig! Een echte aanrader. Naast een klok van een stem waarvan er haren recht gaan staan waarvan je niet eens het bestaan wist, is dit ook een doodnormale, down to earth spraakwaterval. Geen capsones of sterallures hier, nee hoor, ze is gewoon one of us, weet je en dat vind ik zo geweldig aan haar. Eentje om te onthouden deze en kende je haar nog niet, hup, you tube, spotify of ik weet niet welke kanalen jullie gebruiken en grasduin maar even in haar werk, je zal zeker aangenaam verrast zijn.

Tot zo ver het muziekgedeelte in mijn blogje. Ik steek er altijd een muzikale link in, de ene keer zit ie gewoon in de titel, de andere keer is ie al wat uitgebreider. Muziek, het blijft één van mijn grote liefdes en ik zal nog menig blogjes mogen schrijven eer ik erover uitverteld ben!

New beginnings dus. Het kan niet beter van tel zijn dan op de eerste september. Onze kindjes kunnen weer met een propere lei beginnen aan een nieuw schooljaar, de één met al wat meer goeie moed dan de ander. Voor diegene met verder studerende “kindjes” is er nog even tijd om met volle teugen te genieten van dat laatste beetje vakantie. Wij kunnen de onze nog bij “de kleintjes” rekenen. Alhoewel, mijn zoon start het 5de middelbaar, klein kunnen we dat toch al niet meer noemen. Dochterlief startte vandaag het 3de kleuter, oh wat een hoge verwachtingen heeft ze daarvan. Deze morgen stond ze al volledig klaar om kwart na 7: schoenen aan, jas aan, boekentas naast haar, te trappelen van ongeduld om te kunnen vertrekken. Iets vroegtijdig weliswaar, wetende dat papa haar netjes om 8u30 aan de schoolpoort zou afzetten! Van niet kunnen wachten gesproken … Het derde kleuter, als je Ina-lief bezig hoort zou je denken dat ze na dat laatste kleuter afgestudeerd is! “Als ik dan in het derde kleuter zit …” en dan volgt een hele resum vaardigheden. Lezen, schrijven, tellen, … Ina denkt volleerd te zullen zijn eens dat kleuterjaar afgesloten is. Grappig, dat wel. Vertellen we haar hoeveel jaren er nog volgen na dat kleuter of genieten we nog even van de leuke uitspraken die volgen? We kiezen het laatste, uiteraard!

New beginnings ook bijna voor mij. De studio zit nu echt wel in zijn of haar allerlaatste fase met hier en daar nog wat pietluttigheden die moeten gebeuren. Binnen 2 weken volgt dan de inwijding met de shoot voor de komende expo in oktober. Wegens tijdsgebrek of een te drukke agenda, het is hoe je het noemen wilt, zal de officiële (lees: feestelijke) opening moeten uitgesteld worden tot november. We hebben gisteren al wat gebrainstormd hoe we dat zouden kunnen aanpakken en heel misschien worden de feestelijkheden daarom uitgesteld tot het voorjaar 2016. Wat uiteraard niet wil zeggen dat er in de tussentijd nog niet gewerkt kan worden. Ik weet dat er enkele mensen zitten te popelen tot de studio kan benut worden, vanaf november kunnen er zeker fotoshoots gepland worden, geen nood!

De expo dan. Phooh! Het heeft wat voeten in de aarde zeg. Het is toch een hele organisatie wanneer je verschillende partijen wil samenbrengen, elk met zijn of haar eigen agenda. Maar het is dan toch gelukt. Na het wegwerken van enige misverstanden vanwege yours truly die per abuis een “9” getypt had in plaats van een “8”, waardoor de mensen nogal uit de lucht vielen toen ik vorige week een mailtje stuurde voor de definitieve afspraken voor 30 augustus. Gelukkig een nieuwe datum kunnen afspreken met de modellen en de visagiste. Ja ja, je leest het goed, voor de shoot werk ik samen met Josefien Van Der Zande van Vizaji, zij zal instaan voor haar en make up bij de modellen. Het belooft een geweldig project te worden. Benieuwd naar het kunnen van Josefien? Hier kan je alvast terecht voor een beeld van haar werk. Ik mocht laatst aan de lijve ondervinden welke geweldige make up artieste zij is, een toppertje om mee samen te werken! Vi is zeer tevreden!

New beginnings ook voor de naailes, die terug start komende zaterdag. Dat is eigenlijk buiten onze agenda gerekend die propvol staat de komende weken. Komt er dus op neer dat ik in principe pas op 3 oktober zou kunnen aanwezig zijn op de eerste les. Hoe gaan we dat in Godsnaam oplossen… Vriendelijk telefoontje naar de juf en met puppy-oogjes vragen of ik de eerste maand op woensdagavond kan komen … (Hoe doe je dat, puppy-oogjes over de telefoon? Tips iemand?)

New beginnings ook voor Ina op zaterdag, die start met zwemles! Benieuwd wat dat zal geven! (voel je al de dubbele boeking op zaterdagmorgen …?)

Meer New Beginnings nog. Nu de studio bijna af is, wil ik daar zelf natuurlijk ook schitteren, ah ja, perfectionist als we zijn. Dus ik plan vanaf februari een opleiding aan de mediaschool in Gent en als alles goed verloopt en ik slaag voor de examenjury heb ik mijn diploma “Studiofotograaf” op zak. Eentje om bij te hangen aan mijn muur!

We hebben ook nog een weekje Turkije tegoed in september, de al besproken fotoshoot, de verwerking, de keuze voor de expo, alles klaarstomen voor de drukker, uitnodigingen maken, de expo zelf … Tussendoor heb ik nog een shoot van een doop (aaaaaah, ik smelt nu al!) en een verkleedparty (YES, my favorite kind). Daar ergens tussen word ik ook nog 39! Als ik dat hier eens overloop zit ik in no-time al over de helft van oktober. ’t Is dan bijna herfstvakantie. SLIK … wil ik daar nu wel al aan denken …?

Ik wil deze post nog afsluiten met een warme oproep. Ik ben niet zo iemand die veel dingen deelt of oproepen doet, maar hier maak ik toch graag een uitzondering voor. Ik had het er al over op mijn facebookpagina en deelde al vaker mijn respect voor het “Warriors Cancer Awareness Art Photography Project” van Vanessa Bossuyt Vigna. Het project houdt in dat zij op een geweldige manier personen in beeld brengt die strijden tegen kanker. Ze omschrijft het zelf als een art concept van integere kunstfotografie van jongeren met kanker, voor het goede doel. Op 10 september organiseert zij een benefietavond ten voordele van dat goede doel. Gezien mijn drukke agenda kan ik jammer genoeg niet aanwezig zijn maar ik geef graag mijn steun aan dit project omdat ik het echt een warm hart toedraag. Ik heb besloten een waardebon voor een fotoshoot te schenken die dan in de tombola kan verloot worden. Daarnaast koop ik met veel plezier een steunkaart. Het kost me 10 euro (en wat is 10 euro in de strijd tegen kanker?) en in ruil krijg ik een mooie kalender voor 2016 met fantastische foto’s van het project. Dragen jullie ook jullie steentje bij? Hier vind je alle info over het project, over de benefietavond en de steunkaart. DOEN, zou ik zeggen.

Zo, ik ben uitverteld (niet echt, maar ik voel dat mijn blogpost toch echt wel te lang wordt)

En bij jullie? Is het daar ook zo (gezellig) druk?

Tot schrijfs, Vi

Ach, mijn foto’s nog. Voor 1 keer zondig ik en publiceer ik in mijn blog foto’s die niet van mij zijn. ’t Is te zeggen, ze zijn wel van mij, maar niet door mij genomen. 14 augustus stapte mijn broer in het huwelijksbootje, joepie! (Kan ook tellen, hé, als New Beginning!) Het was een fantastische dag, Ina was een fier bruidsmeisje en wij waren allemaal piekfijn uitgedost! Hét uitgelezen moment voor gezinskiekjes, dus. Met dank aan Provost Kenneth Potography voor de geweldige foto’s!

 

IMG_8627
 
IMG_8862
 
IMG_8802
 
IMG_8948
 
IMG_8949
 
IMG_9030
 
IMG_9044
 
IMG_9046
 
IMG_9075
 
IMG_9083

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.