22 dec

We Are Family

De eindejaarsfeesten staan alweer voor de deur, wat zeg ik? Ze staan  al met één voet binnen.
De cadeautjesjacht hebben wij al achter de rug, dat is dit jaar behoorlijk sereen en gespreid verlopen, godzijdank! Er rest mij nog één cadeautje te vinden. Een queeste wordt het, de klok tikt rustig verder (hoe? Rustig? Tikt die niet precies nog ietsje sneller dan anders?) Zoonlief zag alvast zijn naam nog niet blinken op de pakjes onder de kerstboom.
Ina heeft het nog beter voor, ze had ergens horen waaien dat de Kerstman cadeautjes brengt en is dus in volle overtuiging dat naast die pakjes onder de kerstboom, de Kerstman ook nog eens “een Sinterklaaske zal doen” en nog eens langskomt met cadeautjes … 

Eerlijk gezegd heb ik het niet zo voor die eindejaarsperiode. Als kind nochtans wel, hoor, de kerstboom ,de lichtjes, de pakjes, de sfeer, … Ik denk dat “het romantische” er wat vanaf is, eens je zelf moet zorgen voor die boom, die pakjes, … Ook op de radio lijkt het of er maar 10 kerstliedjes bestaan waaruit ze kunnen kiezen en je hoort dus steeds opnieuw diezelfde kwelerige nummers. Ik zweer het, ik sta niet langer in voor de gevolgen als ik nog 1 keer “All I want for christmas is you” hoor van “La Carey” … Gelukkig heb ik een uitgebreid assortiment cd’s voor in de auto en een goed gevulde I-Pod voor thuis. Rest ons nog enkel de “kerstradio” op het werk. En ach, de voorlaatste dag hebben we gehad. Morgen nog eentje en dan doen we de boeken toe tot na Nieuwjaar. Ik zal dat nog net overleven.

Alwéér een jaar achter de kiezen, doet me meteen terugdenken aan mijn blogpost van september waar ik licht snertsend zei dat we voor we het goed gingen beseffen onze kerstboom gingen mogen zetten. En zie, ik heb gelijk gehad, is het niet? Hoe is het weer niet gevlogen? Het is precies als gisteren dat de kinderen hun eerste schooldag beleefden, de eerste examenperiode zit er alweer op en we zijn al aan 2 weken vakantie toe.
Het eerste trimester is dan nog de langste, dus voor we het weten is weer grote vakantie, of kijk ik nu iets te snel vooruit?

Eindejaar, het familiemoment bij uitstek. Ik denk dat op geen enkele andere dag in het jaar zoveel families samenkomen als op kerstavond of kerstdag. En eten, eten, … vooral eten. Indigestie-gewijs lopen we door de verschillende menu’s; aperitief, soep, voorgerecht, hoofdschotel, dessert. Dat was kerstavond, ’s anderendaags ’s middags doen we dit patroon gewoon nog eens over, zij het dan met ander gezelschap, santé.

Hoe beter die familiemomenten extra koesteren dan door deze vast te leggen. Dat deden een paar gezinnetjes ook voor mijn lens.
Het eerste is een bijzonder warm Costa Ricaans/Brugs gezinnetje die ik een al even warm hart toedraag. We kennen mekaar al enkele jaren en ook al lukt het niet meer zo vaak om af te spreken, het blijft altijd gezellig als we mekaar zien.
Het tweede gezinnetje is er eentje met 2 stoere jongens die er dit jaar een lief klein prinsessenzusje bijkregen. Wanneer je foto’s bewerkt en elk detail uitvergroot op scherm ziet, vallen bepaalde dingen logischerwijs meer op dan anders. Zo smolt ik toch meerdere keren weg bij de ogen van het 3-tal. 3 bijzonder mooie kindjes met alledrie even mooie ogen! Dat is alvast 1 troef in de pocket voor binnen x-aantal jaren …
Beoordeel hieronder zelf welk schoon gezinnetjes mijn revue gepasseerd zijn!
De volledige reeksen vind je hier en hier.

Meer vind je zoals steeds op de website en alle nieuwtjes vind je steeds op mijn facebookpagina. Mag ik nogmaals een warme oproep doen om deze terwijl even leuk te vinden? En ja, natúúrlijk mag je die delen!

Mijn plannen (naast het eten dan): rokje voor Ina afwerken waar ik als een wervelwind aan begonnen ben afgelopen weekend, eindelijk de tafeltent in elkaar flansen waar ik al zo lang over bezig ben en mijn huzarenhaakwerk afwerken. En oh ja, zoonlief had ook nog een sjaal gewild, dus die haak ik ook nog even. Dan rest mij enkel nog foto’s te maken van mijn brouwsels en mijn “CreatiVity” pagina eens bij te werken.

En voor de rest wordt het genieten van het verlof en het gezin.

Aan iedereen prettige feesten gewenst en vooral een liefdevol 2015.
Vergeet de grote wensen; vrienden, “joie de vivre” en gezond zijn, meer heb je echt niet nodig!

 

Tot schrijfs!
Vi

PB site-3

PB site-17

PB site-6

PB site-1

 

 

 

wp site - 20

wp site - 1

wp site - 11

wp site - 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.