13 okt

Places To Go

“I’ve got places to go!” Anouk bezingt het zo mooi in haar nieuwbakken nummer. En ja hoor, ook jullie en ik hebben plaatsen waar we naartoe moeten. Neem om te beginnen, goh, ik noem maar iets, een expo. Een beetje cultuur opsnuiven doet een mens altijd goed, niet? Toevallig houd ik nu toch wel een expo zeker dit weekend?! Je zou er moeten om willen doen, het zou niet lukken! 😉 

Het staat reeds lang met stip in onze agenda, nu moet het nog in jullie agenda ingevuld worden. Onze Buren Bij Kunstenaars-expo. Het is nu het 3de jaar op rij dat ik deelneem. De vorige 2 jaren stelde ik “Urbex”- werken tentoon, dit jaar houd ik het bij mijn geliefde portretten. Enkele nieuwe, nog nooit eerder getoonde of gepubliceerde foto’s zullen tentoongesteld worden! Sounds good, right?

De bedoeling was natuurlijk om een thema te bedenken en daar fotoshoots voor te houden en dat dan uit te werken. Dit was natuurlijk naast onze drukke agenda gerekend. Met de studies en vooral de aankoop en meest dringende verbouwingen van en in ons huis, de verhuis, het “op ons plooi komen” bleek dit thema naarmate de weken verstreken minder en minder haalbaar. De studio heb ik pas 2 weken geleden kunnen opstellen, dus de deadline halen behoorde allang niet meer tot de realiteit.

Pas op een thema heb ik, in mijn hoofd ziet het er geweldig uit! En dat zal het ook zijn, alleen niet dit jaar. Maar mijn ideeën zijn niet verloren, natuurlijk. Tegen volgend jaar had ik graag mijn studio compleet af en aangekleed, zodat ik tijdens het Buren Bij Kunstenaars-weekend van 2015 mijn studiodeuren kan openzetten, vergezeld van een leuke expo van het thema dat nu in mijn hoofd zit! Hoe klinkt dat als toekomstperspectief! Geweldig toch?! Ik heb een jaar tijd en hoop ondertussen dat de nieuwe regering niet teveel zal snoeien in de cultuurbudgetten en er überhaupt nog een BBK weekend zal zijn volgend jaar. Zoniet, organiseer ik het gewoon zelf, neh, zó vastberaden ben ik!

Ondertussen zijn de foto’s geselecteerd, afgehaald bij de drukker en kan ik ze eerstdaags inkaderen. en ik kan je vertellen: WAW!
Iedereen die me kent weet dat dat eerste voor mij een ongelofelijk moeilijke bevalling is! Beslissen: jij wel, jij niet … De selectie is voor mij dan ook het grootste werk, blij eens ik ze allemaal gekozen heb en ze naar de drukker zijn, want ik durf al wel eens van gedacht veranderen …

Ik moest natuurlijk ook denken aan een klein afficheke. Akkoord, er worden affiches voorzien van Buren Bij Kunstenaars zelf, maar het is nog zo leuk als je er je persoonlijke toets aan geeft. Een affiche ontwerpen voor mij gaat ook niet zo soepel, het is te zeggen, het ontwerp en tekst en lay out is geen enkel probleem, maar dan moet je daar ook nog een foto op voorzien … ééntje selecteren dus waarvan je denkt dat t publiek ‘m leuk zal vinden en meer nog, zal aangespoord zijn om naar je expo te komen. (wat zei ik net weer over dat selecteren?) Het komt er dus meestal op neer dat ik een versie of 4 maak, die dan voorleg aan mijn jury (lees: mijn echtgenoot), dat hij dan zijn mening en keuze te kennen geeft en ik dan uiteindelijk nog een andere versie maak. Typisch vrouwen, zegt mijn man dan.

Maar allez, de affiche is ook afgewerkt en ik ben er best wel tevreden mee. Netjes strak afgelijnd, zo zie ik ze graag. Ik heb vooral geprobeerd om het thema van mijn site wat over te brengen in mijn affiche. Kwestie van herkenning en dergelijke meer. (helaba, hier wordt GOED over nagedacht hoor, door yours truly!) Het eindresultaat zie je hieronder natuurlijk.

Dus beste lezers, zie ik jullie allemaal het weekend van 18 en 19 oktober?
(om jullie bezoekplanning mogelijk te maken, diegene die me per se wel of niet willen zien, ik ben NIET aanwezig de zondagvoormiddag). Je kan hier ook nog meer info vinden en eventueel je aanwezigheid bevestigen.

 

Tot ziens! (en tot schrijfs!)

Vi

bbk 2014 affiche

One thought on “Places To Go

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.